Home

INTERNATIONAL RACE KAMPENHOUT  1 – 2 – 3  JULY  2016

Our 2016 GP will be held on the first weekend of July, coinciding with the park festivities as usual. It will be on the Efra calendar as International Race. However the format will be the same as before and an Efra licence is not required.

New for 2016: it was brought to our attention that Efra rules demand that all participants are affiliated to one of Efra’s National Federations (by end of June). Contact us if you have any questions regarding this requirement.

free practice on Friday

2wd on Saturday

4wd on Sunday

Control tyre for driven axles: Schumacher mini spike 2, all types all compounds.

Additionally for the 4WD front wheels the Schumacher Wide Stagger Rib (all compounds) will be allowed

Entries will be open from the 8th of February until the end of February.

 

By sending your name and class(es) raced to heremanss@telenet.be, you can apply for a place.

Everyone can apply, even without personal invitation.

You will receive a confirmation for the entry list or reserve list after the end of February. Payment details will be in that mail. Do not send any payment before this confirmation with payment request.

Entry fees are still the same: 30 euros for 1 class or 50 euros for 2 classes.

Kind regards,

Willy & Liliane

www.mbv.be


 

MODELBOUWVRIENDEN KAMPENHOUT 

Alles loopt op wieltjes

RC racing is de laatste jaren enorm populair geworden. MBV Kampenhout is een vereniging waar met electrisch aangedreven buggy’s op schaal 1/10 gereden wordt: 2X4 en 4X4, ook trucks en short course trucks.

Voor onze hobby beschikt MBV Kampenhout over een permanent circuit in het Park van Relst aan de Aarschotsebaan. Het circuit is aangelegd in kunstgras. Er zijn verschillende jumps, bochten met camber en off camber, een hoge schans “wall of death” en een lang recht stuk. Regelmatig worden er enkele wijzigingen aangebracht; de twee bochten op kasseitjes was de laatste vernieuwing.

Onze leden

Zowat alle leeftijden tussen 10 en bijna 70 jaar zijn vertegenwoordigd in onze vereniging. Sommigen zien het als een echte weekendhobby en komen samen met vrienden of rustig alleen rondtoeren op hun eigen tempo. Maar de meeste van onze leden jagen graag wat meer adrenaline door hun lijf en houden van competitie. En dit kan op verschillende niveaus: van clubwedstrijden tot deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap. Enkele van onze leden doen ook mee aan competities in de rest van Europa en behalen zelfs behoorlijke resultaten op het Europese Kampioenschap.

Algemeen genomen leer je in clubverband altijd meer dan op je eentje en samen een hobby beoefenen is plezanter ook. Beginners kunnen voor advies altijd terecht bij de meer ervaren rijders.

 Wedstrijden

Op wedstrijden komen alle sportieve aspecten aan bod: het opbouwen van de spanning, tactisch denken en beheerst uitvoeren, en natuurlijk de ontlading na het eindsignaal.

Eens de start gegeven beginnen de koelbloedige achtervolgingen en spannende duels met tactische inhaalbewegingen. Geconcentreerd de ideale lijn proberen te volgen in de bochten, met stijl en gratie over de jumps springen, snelheid halen op het rechte stuk, en vooral geen fouten maken, daar gaat het om.

Verspreid over het hele jaar houden we clubwedstrijden tijdens het weekend. We organiseren ook een manche van het Belgisch/Nederlands Kampioenschap. Voor sommige organisaties mogen we rekenen op de samenwerking met de gemeente Kampenhout. Dit is het geval voor de jaarlijkse internationale race “Grand Prix van Kampenhout” tijdens de Parkfeesten. Hiervoor komen deelnemers uit verschillende landen van Europa naar Kampenhout. Er is zelfs al eens een rijder uit Amerika overgekomen om deel te nemen aan onze GP die over de hele wereld naam en faam verworven heeft. Ook voor de toeschouwers is dit een gelegenheid om de klasse van de Europese kampioenen of de wereldkampioen te bewonderen.

Wil je graag weten hoe een wedstrijd verloopt, lees dan “A day at the races” van Arjan en het artikel over “marshalling” van Wouter:

https://docs.google.com/document/edit?id=1fQif7WKtwXdjAeXI1WUufHIjmwafQrDmnH5-dPEKUB0&hl=en&pli=1#

http://www.rc-offroad.be/bnkinfo-marshall.htm

Het reglement voor het Belgisch/Nederlands Kampioenschap kan je nalezen op:

http://www.fba-rc.be/wedstrijduitslagen/a220f5e9-3f60-4ef0-a0e5-ee922eacc215.pdf

En dit is de link naar de pagina van de buggysectie op de website van de Belgische Federatie:

http://www.fba-rc.be/nl/Afdeling.aspx?sectieID=1

 Technische gegevens

De herlaadbare batterijen met zes nikkel-metaalhydride elementen van ieder 1,2 volt zijn nog steeds in gebruik. Maar de meeste rijders verkiezen de LiPobatterijen: twee lithium-polymeerelementen van elk 3,7 volt. Deze zijn iets krachtiger en lichter.

De elektrische motortjes leveren tussen de 200 en 700 watt en dat komt overeen met 0,3 tot 1 PK.

Het gewicht van de auto is rond de 1500 gram en er kunnen op rechte baan snelheden tot 70km per uur mee gehaald worden.

 Contactadres

Willy Heremans, 015/43.07.19, heremanss@telenet.be

Website: www.mbv.be

http://users.pandora.be/elvo/buggy

In onze club wordt er enkel met elektrisch aangedreven wagentjes gereden, op batterijtjes dus. Op de website van de Belgische Federatie voor Automodelsport staat meer informatie over alle aangesloten clubs in België, ook de clubs die een circuit voor verbrandingsmotoren hebben: www.fba-rc.be

Liliane Heremans, Modelbouwvrienden Kampenhout vzw.

R/C 1/10 Off-Road