Home

 


International Race  GRAND PRIX KAMPENHOUT  1-2-3 July 2016
scroll down for the English version
Beste GP’ers,
132 aanvragen in 2WD voor 80 plaatsen, 91 aanvragen voor 4wd voor 70 plaatsen….. begin d’er maar aan! Natuurlijk zouden we jullie allemaal graag zien meeracen, maar we hebben maar twee armen, twee benen, en 1 hoofd dat momenteel op barsten staat. Natuurlijk zijn we blij met deze meer dan gezonde interesse in onze GP, maar de keerzijde is dat we meer dan 70 gegadigden op de reservelijst moeten zetten voor minstens 1 klasse.
We zijn dus een paar keer meedogenloos door de inschrijvingslijst moeten gaan. Uiteraard proberen we de buitenlandse deelnemers zo veel mogelijk een plaats te geven, de Nederlanders beschouwen we noodgedwongen als halve Belgen .
Bij de Fransen, Denen, Duitsers, Engelsen zijn rijders die elk jaar naar Kampenhout komen; voor hen – en voor ons – is het ondertussen een race onder vrienden geworden. Dit jaar zijn er ook redelijk wat die voor de eerste keer willen meedoen. Italiaanse deelnemers zitten er ook tussen, dat is geleden van begin jaren negentig. En niet te vergeten enkele “oude glorieën”. We gaan de namen nog niet verklappen, maar denken aan een Engelsman die een twintigtal jaren geleden zowel 2wd als 4wd won en nu “out of retirement” is en een Duitse toprijder die in zijn jonge(re) jaren altijd in de A-finale reed. Er zijn trouwens ook Belgische winnaars van in de beginjaren ingeschreven.
Of er veel of weinig afzeggingen komen is onvoorspelbaar en verschilt van jaar tot jaar. Belgen/Nederlanders die nu op de reservelijst belanden kunnen de vrijgekomen plaatsen innemen, vooral tijdens de laatste weken, want dan is het voor een buitenlander moeilijker om zijn reis en verblijf last minute te plannen.
Dear GP drivers,
At the end of the entry period we have 132 applications in 2wd for 80 places and 91 applications in 4wd for 70 places. This great interest in our GP makes us happy, proud and grateful.  We love to see you all race with us, but hate the fact we have to make a brain-racking  selection to move more than 70 entries on the reserve list for at least one class.
You all know we do our very best to get all drivers from abroad on the entry list. Belgian/Dutch drivers however are less fortunate at the moment, this is why we’ve put those comforting words in Dutch on top.
Confirmations will be sent out in the next few days.
Thank you,
Willy & Liliane
MBV Kampenhout

MODELBOUWVRIENDEN KAMPENHOUT 

Alles loopt op wieltjes

RC racing is de laatste jaren enorm populair geworden. MBV Kampenhout is een vereniging waar met electrisch aangedreven buggy’s op schaal 1/10 gereden wordt: 2X4 en 4X4, ook trucks en short course trucks.

Voor onze hobby beschikt MBV Kampenhout over een permanent circuit in het Park van Relst aan de Aarschotsebaan. Het circuit is aangelegd in kunstgras. Er zijn verschillende jumps, bochten met camber en off camber, een hoge schans “wall of death” en een lang recht stuk. Regelmatig worden er enkele wijzigingen aangebracht; de twee bochten op kasseitjes was de laatste vernieuwing.

Onze leden

Zowat alle leeftijden tussen 10 en bijna 70 jaar zijn vertegenwoordigd in onze vereniging. Sommigen zien het als een echte weekendhobby en komen samen met vrienden of rustig alleen rondtoeren op hun eigen tempo. Maar de meeste van onze leden jagen graag wat meer adrenaline door hun lijf en houden van competitie. En dit kan op verschillende niveaus: van clubwedstrijden tot deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap. Enkele van onze leden doen ook mee aan competities in de rest van Europa en behalen zelfs behoorlijke resultaten op het Europese Kampioenschap.

Algemeen genomen leer je in clubverband altijd meer dan op je eentje en samen een hobby beoefenen is plezanter ook. Beginners kunnen voor advies altijd terecht bij de meer ervaren rijders.

 Wedstrijden

Op wedstrijden komen alle sportieve aspecten aan bod: het opbouwen van de spanning, tactisch denken en beheerst uitvoeren, en natuurlijk de ontlading na het eindsignaal.

Eens de start gegeven beginnen de koelbloedige achtervolgingen en spannende duels met tactische inhaalbewegingen. Geconcentreerd de ideale lijn proberen te volgen in de bochten, met stijl en gratie over de jumps springen, snelheid halen op het rechte stuk, en vooral geen fouten maken, daar gaat het om.

Verspreid over het hele jaar houden we clubwedstrijden tijdens het weekend. We organiseren ook een manche van het Belgisch/Nederlands Kampioenschap. Voor sommige organisaties mogen we rekenen op de samenwerking met de gemeente Kampenhout. Dit is het geval voor de jaarlijkse internationale race “Grand Prix van Kampenhout” tijdens de Parkfeesten. Hiervoor komen deelnemers uit verschillende landen van Europa naar Kampenhout. Er is zelfs al eens een rijder uit Amerika overgekomen om deel te nemen aan onze GP die over de hele wereld naam en faam verworven heeft. Ook voor de toeschouwers is dit een gelegenheid om de klasse van de Europese kampioenen of de wereldkampioen te bewonderen.

Wil je graag weten hoe een wedstrijd verloopt, lees dan “A day at the races” van Arjan en het artikel over “marshalling” van Wouter:

https://docs.google.com/document/edit?id=1fQif7WKtwXdjAeXI1WUufHIjmwafQrDmnH5-dPEKUB0&hl=en&pli=1#

http://www.rc-offroad.be/bnkinfo-marshall.htm

Het reglement voor het Belgisch/Nederlands Kampioenschap kan je nalezen op:

http://www.fba-rc.be/wedstrijduitslagen/a220f5e9-3f60-4ef0-a0e5-ee922eacc215.pdf

En dit is de link naar de pagina van de buggysectie op de website van de Belgische Federatie:

http://www.fba-rc.be/nl/Afdeling.aspx?sectieID=1

 Technische gegevens

De herlaadbare batterijen met zes nikkel-metaalhydride elementen van ieder 1,2 volt zijn nog steeds in gebruik. Maar de meeste rijders verkiezen de LiPobatterijen: twee lithium-polymeerelementen van elk 3,7 volt. Deze zijn iets krachtiger en lichter.

De elektrische motortjes leveren tussen de 200 en 700 watt en dat komt overeen met 0,3 tot 1 PK.

Het gewicht van de auto is rond de 1500 gram en er kunnen op rechte baan snelheden tot 70km per uur mee gehaald worden.

 Contactadres

Willy Heremans, 015/43.07.19, heremanss@telenet.be

Website: www.mbv.be

http://users.pandora.be/elvo/buggy

In onze club wordt er enkel met elektrisch aangedreven wagentjes gereden, op batterijtjes dus. Op de website van de Belgische Federatie voor Automodelsport staat meer informatie over alle aangesloten clubs in België, ook de clubs die een circuit voor verbrandingsmotoren hebben: www.fba-rc.be

Liliane Heremans, Modelbouwvrienden Kampenhout vzw.

R/C 1/10 Off-Road