Clubinfo

Contactadres:

Heremans Willy

heremanss@telenet.be

015/430719

Adres circuit:

Park van Relst

Aarschotsebaan 128

1910 Kampenhout

MBV

fotoTrack

MODELBOUWVRIENDEN KAMPENHOUT vzw

MBV Kampenhout vzw Leemputstraat 24 , 2812 Muizen  ondernemingsnr 0721.962.882

RPR Ondernemingsrechtbank Antwerpen afd.Mechelen  www.mbv.be

RC racing is de laatste jaren enorm populair geworden. MBV Kampenhout is een vereniging waar met electrisch aangedreven buggy’s op schaal 1/10 gereden wordt: 2X4 en 4X4, ook trucks en short course trucks.

Alles loopt op wieltjes

Voor onze hobby beschikt MBV Kampenhout over een permanent circuit in het Park van Relst aan de Aarschotsebaan. Het circuit is aangelegd in kunstgras. Er zijn verschillende jumps, bochten met camber en off camber, een hoge schans “wall of death” en een lang recht stuk. Regelmatig worden er enkele wijzigingen aangebracht; de hoektafel was de laatste vernieuwing.

Onze leden

Zowat alle leeftijden tussen 10 tot boven 70 jaar zijn vertegenwoordigd in onze vereniging. Sommigen zien het als een echte weekendhobby en komen samen met vrienden of rustig alleen rondtoeren op hun eigen tempo. Maar de meeste van onze leden jagen graag wat meer adrenaline door hun lijf en houden van competitie. En dit kan op verschillende niveaus: van clubwedstrijden tot deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap. Enkele van onze leden doen ook mee aan competities in de rest van Europa en behalen zelfs behoorlijke resultaten op het Europese Kampioenschap.

Algemeen genomen leer je in clubverband altijd meer dan op je eentje en samen een hobby beoefenen is plezanter ook. Beginners kunnen voor advies altijd terecht bij de meer ervaren rijders.

Wedstrijden

Op wedstrijden komen alle sportieve aspecten aan bod: het opbouwen van de spanning, tactisch denken en beheerst uitvoeren, en natuurlijk de ontlading na het eindsignaal.

Eens de start gegeven beginnen de koelbloedige achtervolgingen en spannende duels met tactische inhaalbewegingen. Geconcentreerd de ideale lijn proberen te volgen in de bochten, met stijl en gratie over de jumps springen, snelheid halen op het rechte stuk, en vooral geen fouten maken, daar gaat het om.

Verspreid over het hele jaar houden we clubwedstrijden tijdens het weekend. We organiseren ook een manche van het Belgisch/Nederlands Kampioenschap. Voor sommige organisaties mogen we rekenen op de samenwerking met het Parkcomité. Dit is het geval voor de jaarlijkse internationale race “Grand Prix van Kampenhout” tijdens de Parkfeesten. Hiervoor komen deelnemers uit verschillende landen van Europa naar Kampenhout. Er is zelfs al eens een rijder uit Amerika overgekomen om deel te nemen aan onze GP, die over de hele wereld naam en faam verworven heeft. Ook voor de toeschouwers is dit een gelegenheid om de klasse van de Europese kampioenen of de wereldkampioen te bewonderen.

Wil je graag weten hoe een wedstrijd verloopt, lees dan “A day at the races” van Arjan:

http://www.macvlijmen.nl/club-info/a-day-at-the-races

Technische gegevens

De vroegere herlaadbare batterijen met zes nikkel-metaalhydride elementen van ieder 1,2 volt zijn nog maar zelden in gebruik. De meeste rijders verkiezen de LiPobatterijen (verplicht hardcased) met maximum twee lithium-polymeerelementen van elk 3,7 volt.

De elektrische motortjes leveren tussen de 200 en 700 watt en dat komt overeen met 0,3 tot 1 PK.

Het gewicht van de auto is rond de 1500 gram en er kunnen op rechte baan snelheden tot 70km per uur mee gehaald worden.

Contactadres

Willy Heremans, 015/43.07.19, heremanss@telenet.be

Clubwebsite: www.mbv.be

Website over afstellen rc auto:   https://rccarhandling.web.app/

In onze club wordt er enkel met elektrisch aangedreven wagentjes gereden, op batterijtjes dus. Op de website van de Belgische Federatie voor Automodelsport staat meer informatie over alle aangesloten clubs in België, ook de clubs die een circuit voor verbrandingsmotoren of 1/8 electro hebben: www.fba-rc.be

Liliane Heremans, Modelbouwvrienden Kampenhout vzw.

MBV Kampenhout vzw Leemputstraat 24 , 2812 Muizen  ondernemingsnr 0721.962.882

RPR Ondernemingsrechtbank Antwerpen afd.Mechelen  www.mbv.be

Lid worden
LIDGELD

Lidmaatschap bij MBV is geldig van januari tot december en kan vanaf de maand december vernieuwd worden. Het lidgeld bedraagt 30 euro plus de verplichte FBA-bijdrage van 10 euro of 20 euro:

– FBA 10 euro voor een gewone aansluiting bij de Belgische federatie met recht op deelname aan 1 BK-wedstrijd.

– FBA 20 euro voor een full licence, met recht op deelname aan alle BK’s van alle secties.

Het MBV-lidgeld van 30 euro geldt voor 1 persoon of voor verschillende gezinsleden, de FBA-bijdrage moet per persoon bijbetaald worden en wordt door de club doorgestort aan de federatie. We moeten alle clubleden verplicht doorgeven aan de federatie, maar laat ons weten als je via een andere club al een federatiebijdrage betaald hebt, tweemaal aansluiten is zinloos.

Een FBA-full licence is enkel nodig als je aan een Belgisch kampioenschap wil deelnemen. Als je liever enkel clubwedstrijden meedoet of zelfs alleen maar recreatief wil rijden, volstaat de gewone aansluiting van 10 euro.

Aan nieuwe leden vragen we  eerst contact op te nemen met voorzitter Willy alvorens te betalen:

heremanss@telenet.be

015/43.07.19

R/C 1/10 Off-Road